Weekendje Madrid

Een weekendje Madrid is een fantastische manier om even helemaal eruit te gaan en te veranderen van omgeving. De inwoners van Madrid zijn echte levensgenieters en dat is overal te merken aan de gezellige en levendige sfeer. In Madrid geniet je van shoppen, heerlijk eten, een bruisend nachtleven en volop cultuur en historie. De prijzen zijn over het algemeen lager dan in Nederland en goede hotels zijn er overal in de stad, in allerlei prijsklassen. Kortom, een perfecte combinatie voor een korte vakantie.

Volop bezienswaardigheden

Madrid is al eeuwenlang de hoofdstad van Spanje en heeft daardoor enorm veel te bieden aan fraaie pleinen, eeuwenoude gebouwen en interessante musea en galerieën. Het Palacio Real is een hier een goed voorbeeld van. Dit koninklijke paleis uit 1734 telt maar liefst 2800 barokke kamers die je bijna allemaal kunt bezichtigen. Het Plaza Mayor is het beroemde plein waar de jaarlijkse feesten en stierengevechten worden gehouden. Maar ook op een gewone dag is het er goed toeven; je kunt er lekker een terrasje pakken en je laten opgaan in het gezellige Spaanse sfeertje.

Ook het bezichtigen waard is het Atocha Treinstation. De stationshal is een schitterende tropische tuin met palmbomen en schitterende planten. Ontwerp van Rafael Moneo.
Winkelen

Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Madrid. Er zijn diverse winkelgebieden waar je urenlang kunt shoppen. Voor dure boetieks en grote merken ga je naar de gevestigde wijk Salamanca, voor bekende warenhuizen en winkelketens moet je bij de Puerta del Sol en de Gran Vía zijn en in de wijk Chueca kun je terecht voor koopjes en aparte winkeltjes.

Tip; maak een ritje in de kabeltrein

Een erg leuke manier om de stad te verkennen is door een ontspannen ritje te maken in de kabeltrein; de teleférico. Je ziet Madrid van bovenaf en komt over de rivier de Manzanares, de rozentuinen van Rosaledar en het Parque del Oeste. Je stapt uit in het park Casa de Campo waar je een boottripje op het meer kunt maken.