Uitgaan Madrid

Madrid is een stad die eigenlijk nooit slaapt en het is dan ook niet alleen de hoofdstad van Spanje, maar ook ‘the place to be’ als het om het nachtleven gaat! Midden in de nacht zie je er net zoveel mensen op straat als midden op de dag en dat maakt uitgaan in Madrid natuurlijk erg gezellig; zowel overdag als ’s-nachts is er voldoende te beleven in deze bruisende stad!

Uitgaan Madrid; naar de nachtclub

De Madrilenen zijn echte nachtbrakers en levensgenieters en overal in de stad vind je bars, discotheken en nachtclubs. Je kunt dan ook uitgaan en feestvieren tot in de vroege ochtend van de volgende dag. Sommige clubs, zoals Palacio de Gaviria, sluiten om 4.30, maar bij andere clubs ben je nog veel langer welkom. De sfeervolle nachtclub en discotheek Joy Eslava is daar een goed voorbeeld van. Pacha, Alonso Martínez & Bilbao, Atocha en Cuzco zijn ook nachtclubs die je niet mag missen. De variatie is enorm, van gogo dansers tot karaoke en van latin tot disco; er is voor iedereen wel iets te beleven.

Daarnaast is het altijd erg gezellig om een café in te duiken. De barretjes en cafeetjes zijn in elke wijk weer anders van sfeer en type. Er zijn cafés waar voornamelijk Spanjaarden komen, maar er zijn ook bars die bij de toeristen heel populair zijn. De muziekcafés zijn trouwens ook een leuk alternatief. Rock&Roll fanaten kunnen hun hart ophalen in het rockcafé Pakestéis en in Suristán of Casa Pastas kun je genieten van een heuse flamenco.
Bioscopen

Als je een filmpje wilt pakken kun je terecht in een aantal bioscopen, maar de Minicines Cinesa is een bioscoop met een echte reputatie. De stoelen schijnen hier zo comfortabel te zitten dat je op moet passen dat je niet in slaap valt!

Restaurants

Eten is een bezigheid waar de gemiddelde Madrileen zich graag mee bezig houdt, dus zijn er overal in Madrid grotere en kleinere restaurants te vinden en voor tapas kun je uiteraard bij diverse tapasbars terecht. Tapas eet je op Spaans staande aan de bar (cocktailprikkertjes worden gewoon op de grond gegooid) met een goede Spaanse wijn.

Verder kun je in Madrid ook naar het Casino Bahia de Cadiz Puerto de Santa Maria om een gokje te wagen of je laten vermaken in een theater, zoals het Teatro Mirador, waar een jong theatergezelschap voorstellingen geeft van het zogenaamde ‘nuevo repertorio’.