Hotels Madrid

Madrid is een populaire bestemming voor een korte vakantie en het aanbod van hotels in diverse prijsklassen is dan ook groot. De stad is compact waardoor het eigenlijk niet zoveel uit maakt waar je precies een hotelkamer boekt; elk hotel is wel geschikt als uitvalsbasis. Baseer je hotelkeuze in eerste plaats op de wijk van de stad waar je het liefst zou zitten. Om je te helpen, hebben we hieronder een korte beschrijving van elke wijk gegeven.

Hotels Madrid; elke wijk een eigen sfeer

De wijken, ofwel barrio’s, van Madrid hebben allemaal een andere sfeer. Het Middeleeuwse deel, Centro, voert je naar een ver verleden en de daarnaast gelegen wijken Huertas, Sol en La Latina vormen het centrum van Madrid. Om het centrum heen liggen de wijken Malasana, Salamanca, Chueca en Lavapíes.

Salamanca; rijke buurt

Ben je een echt luxepaard? Salamanca staat bekend om de exclusieve winkels van designers en boetiekjes, dure restaurants en clubs. Maar je kunt hier meer dan je vergapen aan de rich and famous en bling bling. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals het Plaza de Colón met het monument van Columbus en de Biblioteca Nacional, het Museo Arqueológico Nacional en het Centro Cultural Villa de Madrid, daarnaast zijn er ook een aantal kunstmusea en het voetbalstadion Santiago Bernabéu van Real Madrid.

Centro, Huertas en Sol

In Centro hangt een eeuwenoude sfeer van gezelligheid en kleine steegjes en in Sol en Huertas kun je naar hartenlust winkelen, uit eten gaan of het bruisende nachtleven induiken. Houd je van drukte en gezelligheid, dan kies je hier een hotel. Wil je het liever wat rustiger houden, dan kies je beter voor een andere wijk.
Chueca

Chueca is dé hippe wijk van de stad. Je vindt hier veel moderne winkels en kunstgalerieën aan de Calle Prim en de Calle Almirante en ook de hotspots van clubs en discotheken.

La Latina

Terrasje pakken? Dan moet je in La Latina zijn. Het is een oude wijk met sfeervolle pleinen waar ook de Madrilenen graag mogen genieten van een drankje of tapas op een terras. La Latina leent zich ook voor een mooie wandeling waarbij je kunt genieten van eeuwenoude architectuur.

Lavapiés

De multiculturele wijk van Madrid; levendig en gezellig.

Malasaña

Populair onder jongeren om uit te gaan. Een accommodatie hier is misschien wat minder rustig, want deze jongeren mogen graag rondhangen en drinken; met alle gevolgen van dien.