Weer Madrid

Madrid, de grootste en hoofdstad van Spanje is een prachtige stad voor een heerlijke vakantie of stedentrip. De Moren legden ooit de basis voor de stad door een paleis te bouwen. Tegenwoordig zijn er diverse fraaie bezienswaardigheden die veel toeristen naar de stad trekken zoals het Koninklijk Paleis van Madrid, het Plaza Mayor, de Gran Via, het Museo Nacional del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Parque del Buen Retiro. Daarnaast kun je heerlijk uit eten gaan en het bruisende nachtleven induiken. Een laatste en niet onbelangrijke reden om de Spaanse hoofdstad te bezoeken is het heerlijke weer!

Weer Madrid; wanneer is het weer het mooist?

Madrid ligt centraal in het binnenland en heeft dus een landklimaat. De winters kunnen flink koud zijn en de zomers behoorlijk heet. Omdat de zinderende hitte tijdens de zomer ook voor de inwoners van de stad vaak een beetje veel van het goede is, hebben veel Madrilenen een vakantiehuis aan de kust. Gelukkig ligt Madrid wel vrij hoog, waardoor het ’s nachts meestal wel afkoelt.
Voor een citytrip zijn de zomermaanden dus minder geschikt. Kies voor je stedentrip liever voor de maanden mei, juni of september. De temperaturen zijn dan precies goed; niet te heet en niet te koud. Tijdens die maanden ligt de maximumtemperatuur gemiddeld rond de 20 graden. Een perfecte temperatuur om een stad te bekijken of te genieten van een lekkere tapasmaaltijd op een terras. Maar het voorjaar is voor een vakantie wel de mooiste periode omdat de natuur dan nog het meest weelderig is.

Regen

Het regent maar zelden in Madrid. Mocht je echter toch met regen te maken krijgen, dan is er nog genoeg te doen. Duik gewoon een museum in of ga lekker rondsnuffelen op één van de overdekte markten die de stad rijk is.