Klimaat Madrid

Madrid is de bruisende hoofdstad van Spanje en ligt in het binnenland van Spanje. Daardoor kent Madrid een typisch landklimaat met flinke temperatuurverschillen. De gemiddelde temperaturen zijn in de winter rond de 3°C en tijdens de zomerperiode rond de 24°C. Maar er zijn ook regelmatig uitschieters naar boven en beneden, waardoor het in de zomer wel eens bloedheet en in de winter ijskoud kan zijn.

Regen

Spanje kan verdeeld worden in een nat en een droog gebied. In het natte gebied in het noorden en noordwesten valt jaarlijks zo’n 1600 mm neerslag. Madrid ligt echter in het droge gebied, waar slechts 420mm valt op jaarbasis.

Beste reistijd

Wat de beste reistijd is, hangt een beetje van je eigen voorkeur af. Tijdens de maanden juli en augustus kan de temperatuur flinke uitschieters vertonen. Houd je niet zo van hitte, dan kun je je citytrip beter niet tijdens deze maanden plannen. Madrid is echt een prachtige stad voor een citytrip en als je door de straten slentert, winkelt en musea bezoekt, is het prettiger als het niet té heet is. Een lekker zonnetje maakt het wel gezelliger en comfortabeler om uitgebreid op een terrasje te gaan zitten. De meeste mensen geven dan ook de voorkeur aan het voorjaar, tijdens de maanden mei en juni. De temperaturen zijn dan aangenaam en de natuur is prachtig.
Ook in september is het prima toeven in Madrid. De middagtemperatuur ligt dan rond de 21 graden en het regent maar zelden. Ga je in de winter naar de Spaanse hoofdstad, dan is het slim om een warme trui en jas in de koffer te doen en tijdens de zomer pak je luchtige kleding die toch beschermt tegen de zon en vergeet vooral niet een goede zonnebrand in te pakken, ook in de winter.