Openbaar vervoer Madrid

Het openbaar vervoer in Madrid is goed geregeld, maar aangezien het verkeer nogal druk is en vaak vastloopt, is de metro wel de snelste manier om je van punt A naar punt B te verplaatsen. Toch is het ook erg leuk om de bus te nemen zodat je nog wat van deze prachtige stad te zien krijgt. De taxi is ook een handige optie, vooral als je naar het vliegveld gaat.

Openbaar vervoer Madrid; Metro

De metro brengt je naar zo’n beetje elke plek in de stad waar je maar naartoe wilt gaan. Het netwerk bestaat uit wel 12 metrolijnen die tussen zes uur ’s morgens en twee uur ’s nachts non-stop rijden. Het is niet duur om van de metro gebruik te maken; een kaartje kost €2,- en als je een tienrittenkaart aanschaft kost het je zelfs slechts € 12,-.

Openbaar vervoer Madrid; Bus

Blijf je liever bovengronds zodat je niets van de stad hoeft te missen, dan is de bus een goede optie. Reken wel op een langere reistijd dan bij de metro. Het busnetwerk van busmaatschappij EMT is, met 185 lijnen, nog veel uitgebreider dan de metro. ’s Nachts rijden er ook bussen, maar dan op slechts 20 trajecten.
Openbaar vervoer Madrid; Taxi

Omdat er gigantisch veel taxi’s in Madrid rondrijden, is het niet moeilijk een taxi aan te houden, bovendien kun je ook naar één van de vele taxistandplaatsen gaan, waar er altijd taxi’s staan te wachten. De taxi’s zijn duidelijk herkenbaar; wit met een schuine, rode streep. De prijzen liggen een stuk lager dan we in Nederland gewend zijn.

Tip; Tourist Travel Pass

Als je veel gebruik maakt van het openbaar vervoer, kun je flink besparen door de Tourist Travel Pass aanschaffen. Deze kaart is verkrijgbaar voor zone A (centrum)en zone T (heel Madrid), voor 1,2,3,5 of 7 dagen. Je hebt al een Tourist Travel Pass voor ongeveer. €6,- voor 1 dag voor zone A en € 12,- voor zone T. Meerdaagse kaarten zijn naar verhouding goedkoper.