Trein naar Madrid

Met de trein naar Madrid is een avontuurlijke manier om op vakantie te gaan naar de bruisende hoofdstad van Spanje. De treinreis zelf is een belevenis op zich, waardoor je vakantie al begint op het moment dat je op de trein stapt!

Reis

Onderweg geniet je van het landschap dat aan je voorbij glijdt en dat steeds verandert. Het gaat over van vlakke weilanden in Nederland, heuvelachtig glooiend gebied in Frankrijk en uiteindelijk tot bergachtig gebied in Spanje. In de moderne hogesnelheidstreinen van tegenwoordig ben je van alle comfort voorzien. De treinreis zelf is dus al een onvergetelijke ervaring.

Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse treinverbindingen met Spanje, maar wel vanuit Parijs. Afhankelijk van je woonplaats kun je een trein of hogesnelheidstrein (vanuit Amsterdam) naar Parijs nemen en daar overstappen op de TGV naar Madrid. Treintickets Amsterdam – Madrid zijn er al vanaf zo’n honderd euro, maar de praktijk wijst uit dat je al snel rond de tweehonderd euro kwijt bent.

Bij de slaaprijtuigen van de TGV kun je verder kiezen voor extra’s zoals een ontbijt of 3-gangen diner. Wil je het zo goedkoop mogelijk houden? Neem dan je eigen eten en drinken mee. De totale reis duurt circa 15 uur; vertrek je om ongeveer 9.00 uur ’s-ochtends vanuit Amsterdam, dan ben je rond middernacht in Madrid.
Trein of vliegtuig?

Wat is er nu beter, het vliegtuig of de trein naar Madrid? Beschouw je de treinreis als een avontuur en een feest, dan is de trein een leuk alternatief. Het grote voordeel is dat je bij een treinreis niet uren van te voren aanwezig hoeft te zijn om je bagage in te checken. Wil je echter het liefst zo snel en goedkoop mogelijk op de plaats van bestemming aankomen, dan is het vliegtuig misschien toch een betere optie.