Auto huren Madrid

Madrid is, als je op de kaart kijkt, eigenlijk één groot verkeersknooppunt. Vanuit het Kilometer Zeropunt in de Puerta del Sol vertrekken wel 6 hoofdwegen de stad uit. Deze snelwegen kun je ook bereiken via de rondwegen M30 en M40.

Madrid is qua verkeer dan ook enorm druk en in onze Nederlandse ogen nogal chaotisch. De meeste inwoners en toeristen maken daarom gebruik van het zeer goed geregelde metronetwerk. Zeker omdat de wegen nogal eens dichtslibben en het verkeer er nagenoeg stilstaat, is de ondergrondse vaak nog sneller ook!

Toch kan het erg handig zijn om een auto te huren, zeker als je ook de omgeving van de stad wilt verkennen of naar bezienswaardigheden wilt gaan die verder weg gelegen zijn.

Autoverhuurbedrijven in Madrid

Er zijn diverse aanbieders waar je een auto kunt huren in Madrid en je kunt terecht op verschillende locaties zoals Madrid Airport, Atocha Treinstation, Chamartin Treinstation, Las Rozas Train Station, Las Rozas de Madrid, Plaza Castilla, San Leonardo en Av del Partenón.

Rijden en parkeren in Madrid

Omdat Madrid zo’n drukke stad is, is het vinden van een parkeerplaats niet gemakkelijk. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je alleen maar bij een blauwe streep mag parkeren (groen is voorbehouden aan de inwoners) en dat dan ook nog eens maximaal voor de duur van twee uur. Het is makkelijker en veiliger om je auto in de parkeergarage te zetten en de tarieven daarvoor zijn bovendien heel redelijk.
Let op

Houd altijd de maximumsnelheid goed in de gaten, want deze kunnen verschillen en bovendien aangepast worden tijdens grote drukte. De Spaanse verkeerspolitie is streng en voor je het weet heb je een bekeuring te pakken. Verkeer van rechts heeft altijd voorrang, behalve bij een voorrangsweg. Verder ben je verplicht een reflecterend veiligheidsvestje in de auto te hebben en als je een bril draagt moet je ten alle tijden een reservebril bij je hebben.