Winkelen Madrid

Madrid is een paradijs voor shopaholics; de sfeervolle binnenstad barst van de winkels. Bij de Puerta del Sol en de Gran Vía vind je de grote modeketens en warenhuizen, zoals El Corte Ingles. In de sjieke wijk Salamanca zijn de duurdere winkels gevestigd en ben je op zoek naar een koopje of iets aparts, dan kun je je lekker uitleven in de wijk Chueca. Wat winkelen in Madrid nog extra aantrekkelijk maakt, is het feit dat de prijzen er veel lager zijn dan in Nederland!

El Rastro

El Rastro is de beroemde vlooienmarkt. Er zijn ruim 4000 kraampjes in de straten van de gezellige wijk Latina waar je heerlijk kunt rondsnuffelen en van de Madrileense sfeer genieten. Je kunt er zo’n beetje alles kopen wat je je maar kunt bedenken en de markt is zo gigantisch groot dat je, als je er rechtstreeks doorheen zou lopen, wel drie uur voor nodig hebt. Ga wel vroeg op pad, want de meeste kooplui gaan om twee uur ’s-middags naar huis.

Sneakers

Heb je nog een paar sneakers nodig? Sneakers kun je voordelig op de kop tikken in Madrid. Madrilenen vinden schoenen erg belangrijk en sneakers van de bekende merken en dan vooral de limited edition zijn erg populair. In de wijk Chueca in de Calle de Fuencarral vind je talloze sneaker winkels die bekend staan om de zeldzame modellen!
Boeken

Ben je een echte boekenliefhebber dan zit je in Madrid ook goed. Op de vlooienmarkt kun je zeldzame uitgaven vinden als je goed zoekt, maar ga vooral ook eens naar La Casa del Libro. Deze boekenwinkel heeft 5 verdiepingen met zo’n half miljoen boeken. Je kunt er zelfs terecht voor Nederlandstalige boeken!

Tip; Shopping Tour

Wil je niets missen van alle winkelmogelijkheden in Madrid? Boek dan een shopping tour. Een minibus brengt je naar alle belangrijke winkelgebieden en een tweetalige gids weet je alles te vertellen over fashion. Bij deelname ontvang je een ‘Welcome Shopping Bag’, met cadeautjes, monsters en kortingsbonnen.